Сценарій першого дня народження: святкуємо з крихіткою першу дату Сценарій першого дня народження: святкуємо з крихіткою першу дату
До року

Сценарій першого дня народження: святкуємо з крихіткою першу дату

1. Місце проведення свята

Найзручніше запросити гостей до себе додому. Малюк відчуватиме себе спокійніше і комфортніше у звичній обстановці.

Вважається, що перша дата – це свято швидше для батьків, ніж для крихітки. Дитині не потрібні дорогий ресторан і натовп гостей, адже багатолюдні, насичені заходи утомливі для маленьких діток. Краще запрошуйте лише найближчих і знайомих малюку людей.

2. Тематика дня народження

Дуже популярно представити іменинника в ролі принца або принцеси. Головний винуватець свята має бути одягнений найгарніше! Для цього необхідно продумати вбрання, купити або зробити дитячу корону (вона виграшно виглядатиме на фотографіях) або пов'язку з квіткою для дівчинки.

3. Оформлення, аксесуари

Виходячи з тематики, слід приготувати у вибраному стилі: запрошення на свято, оформити приміщення. На столі доречно буде виглядати декор на піки для канапе і трубочки для напоїв. Перша дата не припускає багатогодинного застілля, на столі досить буде салатів, тарталеток і бутербродів.

Для створення святкової атмосфери можна купити: розтяжку, гірлянди, повітряні кульки, святкові ковпачки, серветки. З фанери можна зробити або замовити іменну табличку та цифру «1».

Багато мам роблять стінгазету «12 місяців», на якій видно дорослішання іменинника. Вдала ідея - книга побажань, щоб в ній гості залишали свої послання дитині. Таку книгу можна робити щорік або зберігати і використовувати на кожен день народження.

4. Торт для іменинника

Оригінальний торт на замовлення у вигляді одиниці або казкового героя – обов'язковий атрибут свята. Звичайно, карапуз може і не їсти таку солодкість, але фото іменинника з тортом – це класика.

5. Місце для фотосесії

Із винуватцем свята на пам'ять захоче сфотографуватися кожен гість, тому відведіть окреме місце для фотосесії. Легко виготовити самому або купити вже готові топери, прикраси для фото (мовні хмарки, одиниці, корони, салюти на паличках).

6. Сценарій свята

Типова схема день народження досить проста:

  • Зустріч гостей.

  • Вручення подарунків імениннику.

  • Святковий стіл, побажання і тости за здоров'я.

  • Конкурси, спогади про забавні випадки з життя іменинника.

  • Фотосесія з гостями.

  • Солодкий стіл.

  • Оформлення відгуків у книзі побажань, прощання.

Зараз за часом оптимальним вважається дитяче свято, яке займає 3-4 години. У однорічного малюка за цей час і так буде надлишок емоцій.

Успіхів у підготовці до свята! Хай перший день народження запам'ятається надовго!

Вікторія Дідок

EmptyView