33-й тиждень вагітності: розвиток малюка на цьому тижні 33-й тиждень вагітності: розвиток малюка на цьому тижні
Вагітність і пологи

33-й тиждень вагітності: розвиток малюка на цьому тижні

Для батьків, яких цікавить зріст їхньої дитини у майбутньому, є два способи його визначити. Зазвичай, зріст дорослої людини можна досить точно визначити, помноживши на 2 його зріст у 2-річному віці. Інша формула, яку використовують ендокринологи для прогнозування зросту дитини, використовується у нашому прогнозі зросту малюка. Спробуйте самі!

Які фактори визначають зріст?

Існує довгий список генів, які впливають на наш зріст. Як правило, зріст людини залежить від зросту її батьків. Навколишнє середовище, живлення в утробі та харчування в перші кілька років життя також суттєво впливають на зріст, якого досягне людина.

У кожної людині є набір генів, що кодують розвиток кісток, гормонів росту та метаболічних ферментів і відіграють ключову роль у процесі нормального розвитку. Вони впливають приблизно на 70% остаточного зросту вашої дитини.

Щодо решти 30% професор Ревін попереджає: харчування впливає на те, як формується і росте наше тіло, тому на найважливіших етапах зростання у ранні роки всі органи потребують правильних поживних речовин для довгострокового потенціалу росту. Майбутні мами мають подбати про поживність свого раціону та підтримання належного розвитку дитини в утробі. Для малюків і дітей також дуже важливе збалансоване харчування.

Лікар використовуватиме таблицю росту, щоб відстежувати зріст вашої дитини. Вона покаже, як ваш малюк росте порівняно з іншими дітьми того ж віку та статі, а також дасть змогу лікарям і медсестрам відстежувати характер зростання та збільшення ваги з плином часу та визначити, чи пропорційно розвивається ваша дитина.

Докладніше про формулу

Для хлопчиків: додайте зріст обох батьків у сантиметрах. Розділіть це число на 2. Додайте 6,5 см до числа. Це буде середній зріст батьків для хлопчика. Це число плюс-мінус 10 см і буде діапазоном очікуваного зросту вашого сина.

Для дівчаток: додайте зріст обох батьків у сантиметрах. Розділіть це число на 2. Відніміть 6,4 см від цього числа. Це буде середній зріст батьків для дівчинки. Це число плюс-мінус 10 см і буде діапазоном очікуваного зросту вашої доньки.

EmptyView