Шість місяців Шість місяців
Вагітність і пологи

Шість місяців

Ви на шостому місяці вагітності. Ви можете в це повірити?

Якщо ви починаєте відчувати більший стрес або занепокоєння, ніж раніше, це цілком звичне явище на шостому місяці вагітності. Однак надмірний стрес та тривога можуть потенційно вплинути на вас та вашу дитину. Такі ускладнення, як передчасні пологи та маленька вага дитини, можуть бути результатом дуже високого рівня стресу. Спробуйте виділити час на відпочинок і розслабитися, коли це можливо. Регулярні легкі фізичні вправи також можуть бути хорошим способом врегулювати рівень стресу.

На цьому етапі вагітності багато жінок також можуть почати соромитися своїх великих розмірів. Пам'ятайте, що ваш животик не може заважати вам бути стильним. Можливо, форма вашого тіла змінилася, але є ще багато способів відчути себе красивою та розслабленою. Потіште себе чудовою вечірньою сукнею для вагітних, хизуйтеся своїм животиком у обтягуючій футболці або насолоджуйтесь заспокійливим масажем — ви на це заслуговуєте!

Ви на шостому місяці вагітності

Ваші гормони вагітності, що стимулюють ріст, можуть спричиняти появу небажаного волосся на обличчі та тілі. Їх можна видалити, але надавайте перевагу вищипуванню, епіляції воску та голінню. Багато окислювачів для волосся містять хімічні речовини, які є потенційно небезпечними для використання під час вагітності.

Ваше лібідо також може також відійти на задній план на деякий час. Це відбувається з багатьма жінками, оскільки животик, що росте, а також інші зміни та деякі неприємні відчуття привертають першочергову увагу майбутньої мами. Якщо ви одна з небагатьох жінок, які відчувають здоровий статевий потяг під час вагітності, не відмовляйте собі у задоволенні. Секс під час вагітності, зазвичай, корисний і безпечний.

Також можуть бути дні, коли емоції беруть верх і ви можете розплакатися на рівному місці. Спробуйте поговорити з іншими майбутніми мамами, і ви побачите, що ці почуття можуть бути цілком нормальною частиною вагітності.

Ваша дитина на шостому місяці вагітності

Ваш малюк стає розумнішим з кожним днем. Його мозок швидко розвивається, тисячі клітин мозку формуються щохвилини.

Зростаючий мозок також допомагає йому чи їй вдосконалювати тактильні відчуття. На УЗД ви зможете побачити, як ваша дитина експериментує, торкаючись свого обличчя або чогось іншого, до чого можуть дотягнутися руки.

Зараз також розвивається внутрішнє вухо вашої дитини. Це означає, що ваша дитина знає, коли вона перевернута догори ногами або головою вверх. Переміщення набуває абсолютно нового значення для вашого малюка.

У вашої дитини теж почнуть рости брови, вії та волосся. Ріст може бути різним у всіх дітей. Це залежить від генетики та індивідуальних особливостей: ваша дитина може народитися з густою шевелюрою або зовсім без волосся.

Над цим варто замислитися

Якщо у вас починають виникати судоми в стопах і ногах, спробуйте додати до дієти для вагітних більше продуктів, збагачених кальцієм і калієм, таких як молоко, йогурти, банани, апельсини та грейпфрути. Якщо у вас виникла судома, спробуйте сісти і витягнути ноги прямо, згинаючи щиколотки вперед-назад, щоб полегшити скорочення м'язів.

Ви також можете помітити, що під час вагітності у вас свербить шкіра. Це пов'язано з тим, що, коли ваша шкіра розтягується, вона може стати сухою, тому і свербить. Підтримування зволоження за допомогою питної води та використання зволожувального крему може допомогти.

Незалежно від того, чи знаєте ви стать своєї дитини, ви та ваш партнер все одно можете розважитися, обговорюючи імена дитини та плануючи, яким буде дизайн вашої дитячої кімнати.

Наступні три місяці пролетять швидко. Відстежуйте свою вагітність тиждень за тижнем з Huggies, щоб нічого не пропустити.

EmptyView