Підбираємо ім’я для малюка: рідкісні жіночі та чоловічі імена Підбираємо ім’я для малюка: рідкісні жіночі та чоловічі імена
Вагітність і пологи

Підбираємо ім’я для малюка: рідкісні жіночі та чоловічі імена

Як ім'я впливає на характер і долю малюка?

Іноді в самому імені може бути закладений код успіху. Наприклад, Володимир або Вікторія (перемога) можуть спонукати дитину прагнути до досягнень і не пасувати перед труднощами. Імена, які були дані на честь родичів, можуть підвищити самооцінку малюка, якщо про тих добре говорять у родині.

Рідкісні імена підкреслять унікальність крихти, його неповторність. Але, якщо ім'я дуже складне або незвичне, то у дитини можуть виникнути труднощі з його вимовою. І навіть, з’явитися комплекси через те, що друзі чи вчителі в школі не зможуть відразу правильно його назвати.

Рідкісні імена для хлопчиків

Зараз батьки все частіше називають своїх дітей рідкісними іменами. Деякі навіть вигадують їх самостійно, і в цьому немає нічого поганого. Серед незвичайних імен для хлопчиків зустрічаються старослов'янські, православні європейські та американські.

Наприклад, такі імена, як Пахом, Устин, Фома, Лук'ян, можна знайти в православному календарі. А ось Назар, Мар'ян, Орест – серед українських традиційних імен. Лукас, Марк, Алекс – можна віднести до міжнародних. Рідкісні та красиві – Ерік, Ернест, Братислав, Амур, Іраклій.

Рідкісні імена для дівчат

Дівчаткам зазвичай дають імена, які покликані підкреслити їх ніжність, красу і незвичність. Наприклад, Сніжана, Заріна, Дарина, Ада. Серед рідкісних імен можна назвати Пелагею, Оришку, Агату, Злату, Діану.

У православному або католицькому календарі можна підібрати ім'я, пов'язане з днем народження. Серед них бувають дуже красиві, такі як, Флоріана, Онися, Беата, Августа. Європейський або інтернаціональний стиль це Лана, Софі, Нінель, Міла.

Поєднання незвичайного імені та прізвища

Коли ви вибираєте ім'я дитині, то звертайте увагу на прізвище і по- батькові. Адже немає нічого гіршого, ніж мати ім'я Фердинанд Макарович Петренко або Клеопатра Іванівна Борщ. Якщо у вас просте прізвище на кшталт Ковальова – то дайте дитині відповідне ім'я: Ольга, Ірина, Галина, Ганна. Якщо ж у вас і прізвище незвичайне, то гармонійне поєднання екзотичного імені з ним буде милозвучним.

Наталя Блок

EmptyView