Визначення статі дитини: способи і методи Визначення статі дитини: способи і методи
Вагітність і пологи

Визначення статі дитини: способи і методи

Довгий час стать дитини батьки дізнавалися тільки після її народження, та й зараз УЗД може помилятися. Але бажання знати наперед, хто народиться, хлопчик чи дівчинка, виникає у багатьох пар. Тому існують різні способи передбачити, кого ж мама носить під серцем.

Як можна визначити стать дитини за датою зачаття?

Є кілька способів дізнатися стать дитини, якщо відома дата зачаття. Один з них спирається на дату овуляції. Якщо ви займалися любов'ю до неї, то, можливо, народиться дівчинка, а якщо секс був під час овуляції або через день-два після неї, то буде хлопчик. Ще один з методів визначення статі немовляти враховує дати народження батьків і день зачаття. Існують спеціальні таблиці в мережі, а також вже готові програми, куди потрібно просто забити всі дані і натиснути кнопку «дізнатися стать дитини».

Як зрозуміти під час вагітності, хто народиться? Народні прикмети

Вважається, що вагітність проходить по-різному в залежності від того, кого чекає майбутня мама. Так, народні прикмети кажуть нам, що можна визначити стать дитини, наприклад, за формою живота. Якщо живіт «огірком» – тобто, стирчить вперед і випирає, то вважається, що в ньому знаходиться хлопчик. А ось живіт, якого особливо не видно, так як він весь широкий і більше розташовується з боків, служить «будиночком» для дівчинки.

Ще одна народна прикмета того, що мама чекає дівчинку, заснована на зовнішньому вигляді майбутньої породіллі. Коли у неї з'являються проблеми зі шкірою і волоссям, то кажуть, що «доня забрала всю красу». Так само звертають увагу на смаки вагітної. Якщо вона любить гостре, чорний хліб, соління і м'ясо, то це може означати, що народиться хлопчик. Так само хлопчиків чекають мами, які люблять спати на лівому боці і страждають від сильного та тривалого токсикозу.

Медичні методи визначення статі дитини

В останні десять років з'явився тест на визначення статі дитини за допомогою сечі вагітної. Тест проводиться так само, як звичайні тести на вагітність, але в рідину опускають не смужку паперу, а самі реактиви. Через п'ять хвилин сеча набуває або помаранчевого кольору, який свідчить, що буде дівчинка чи яскраво зеленого, якщо жінка чекає на хлопчика. Метод ультразвукового дослідження вважається одним з найбільш точних і доступних на сьогоднішній день. Уже в першому триместрі лікарі можуть сказати стать дитини і, в більшості випадків, правильно. Але іноді і УЗД може помилятися. За пеніс можна прийняти клітор, який тільки формується, виток пуповини або навіть палець. У випадку з двійнятами визначити стать ще складніше.

Наталя Блок

EmptyView