Стиль життя під час вагітності Стиль життя під час вагітності
Вагітність і пологи

Стиль життя під час вагітності

Для вас не стане новиною те, що вам доведеться змінити спосіб життя на період вагітності. Деякі зміни можуть бути різкими, проте пам'ятайте, що на все це є дуже вагома причина.

Одяг, розмови, режим фізичних навантажень і навіть звички — всі ці зміни іноді можуть змусити вас почуватись зовсім іншою людиною.

Деякі сфери вашого життя можуть змінитися більше, ніж інші. Однак вагітність не означає, що вам доведеться цілими днями сидіти вдома й одягати балахонні сукні. Цілком безпечно все-таки виходити на прогулянки і досліджувати навколишній світ. Насправді, це навіть піде на користь.

Одяг для вагітних

Перед другим триместром ви можете відчути потребу в одязі для вагітних, оскільки ваш одяг стане тіснішим, а з такою великою кількістю варіантів одягу для вагітних ви можете гарно виглядати і комфортно почуватися на кожному етапі вагітності.

Вибір одягу для вагітних та інших товарів для життя може бути надзвичайно складним завданням. Знайти зручні речі, які дозволять вам чудово виглядати та не коштуватимуть надто дорого, може бути непросто. Особливо, якщо це ваша перша вагітність.

Деякі жінки вважають, що краще не купувати одяг для вагітних. Вони просто купують штани та спідниці з еластичним поясом, а верх та інший одяг більших розмірів. Ви можете обрати найкращий варіант для себе.

Ми склали простий посібник вибору одягу для вагітних, який охоплює п'ять найважливіших предметів одягу для вагітних та пояснює, як кожен з них може бути корисним для вас під час вагітності.

Більше інформації про вагітність:

  • Бандажі для живота

  • Бюстгальтери

  • Вечірній одяг

  • Джинси

  • Купальники

Подорожі під час вагітності

Звичайне водіння автомобіля чи подорож за кордон може мати ряд небезпек, про які потрібно пам'ятати під час вагітності.

Ми склали список корисних порад щодо деяких найпоширеніших аспектів подорожей під час вагітності, зокрема:

  • Страхування на час подорожі

  • Вакцинація для подорожі

  • Подорожі літаком

  • Уникнення утворення тромбів

  • Подорожі кораблем

  • Подорожі автомобілем

  • Поїздки громадським транспортом

Подорожі під час вагітності можуть бути ризикованими, особливо за кордон. Але цілком зрозуміло, що ви б хотіли максимально використати будь-який вільний час, який ви маєте до появи вашого малюка.

Подумайте про те, щоб взяти з партнером спеціальну відпустку перед тим, як народити дитину (зазвичай їх називають «дитячим місяцем»), щоб насолодитися часом удвох до того, як вас стане троє чи більше.

Пам'ятайте, що деякі країни становлять більше ризиків, ніж інші. Також найкраще уникати тропічних районів країн, що розвиваються. Але переліт на будь-яку відстань також може становити загрозу для вас і вашої дитини, тож після 35 тижня їх краще уникати. Ознайомтеся з інформацією перш ніж забронювати поїздку. Деякі авіакомпанії мають обмеження після певного терміну, а покриття деяких страхових компаній буде недійсним на терміні понад 24 тижні. Деякі країни вимагають щеплень, тож ознайомтесь з інформацією, перш ніж вирушати в закордонну подорож. Також поговоріть зі своїм лікарем, який консультує вас щодо вагітності та пологів.

Якщо це можливо, сплануйте свої подорожі таким чином, щоб мати часті перерви. Можливість походити, порозтягуватися та отримати легкий доступ до туалету позитивно вплине на ваш комфорт та здоров'я.

Сидіти непорушно протягом декількох годин не лише незручно, але й некорисно для вашого власного здоров'я та здоров’я вашої дитини. Як мінімум, не забувайте вставати та ходити кожні декілька годин, поки ви вагітні.

Окрім руху, важливо пити достатньо рідини, особливо під час подорожей. Зневоднення збільшує ризик утворення тромбів.

Намагайтеся не надто перейматися світом навколо вас. Не варто жити в постійному страху. Але усвідомлення, уважність та пильність допоможуть вам уникнути ускладнень та отримати набагато більше задоволення від вагітності.

Зверніться до свого лікаря, щоб переконатися, що немає жодних причин, через які ви не можете подорожувати. Зазвичай подорожі на першому та другому триместрі вагітності безпечніші, ніж на третьому.

EmptyView