Фарбування волосся під час вагітності Фарбування волосся під час вагітності
Вагітність і пологи

Фарбування волосся під час вагітності

Чи можна вагітним фарбувати волосся – це питання задає безліч жінок під час вагітності. У той час, коли жінка може почувати себе не найкраще, похід до перукаря або фарбування волосся вдома може здатися чудовою маленькою приємністю.

Отже, які рекомендації для жінок?

На сьогодні фарба для волосся є безпечною під час вагітності та містить незначну кількість аміаку та хімікатів, що проникають у шкіру голови. Однак, якщо вас дуже непокоїть вплив на вашу дитину, ми можемо запропонувати два варіанти:

  1. Тоніки є відмінною альтернативою, оскільки вони не проникають у шкіру голови.

  2. Фарба для волосся на водній основі». Не містить аміаку та пероксиду. Фарба для волосся на водній основі є не у всіх салонах, тому жінкам слід уточнити це перед записом. Вона є альтернативою стійкій фарбі, і, безумовно, є безпечним варіантом для жінок, які переживають, що фарба для волосся вплине на їхню дитину.

Краще фарбувати волосся в салоні краси, а особливо під час вагітності. Причина проста: технологія домашніх наборів для фарбування волосся є більш застарілою, порівняно з салонними методами. Іноді вони відстають на 10 років. Салони мають набагато сучасніші фарбники, які набагато краще впливають на ваше волосся та довкілля.

Під час гормональних змін також важливо не приймати необдуманих рішень щодо довжини та кольору волосся. Ваші риси обличчя можуть змінитися протягом найближчих тижнів та місяців, тож краще дотримуватися свого поточного стилю. Проконсультуйтесь зі спеціалістом, перш ніж вдатись до будь-яких кардинальних змін під час вагітності. Перукарі можуть застосувати свою підготовку, знання, досвід та професійні навички, щоб допомогти зробити найкращий та найбезпечніший вибір для вас та вашої дитини в цей особливий час.

Під час фарбування волосся важливо пам'ятати, що різниця між стійким та напівстійким кольором волосся дуже незначна. Більшість напівстійких фарб тримаються довше 8 тижнів, тому ви зможете довго залишатися з кольором, який вам не подобається. Крім того, напівстійкі фарби зазвичай роблять волосся темнішим. Вони не зроблять ваш колір світлішим. Хна може стати альтернативою, але в ній є металеві солі, які важко видалити, якщо вам не подобається колір. Не говорячи про те, як важко її охайно наносити!

Забезпечення хорошого самопочуття зсередини та зовні є важливим аспектом щасливої вагітності, а стрижка волосся та фарбування часто стають чудовим відпочинком під час напруженого періоду. Якщо підійти до цього питання з розумом, то ви можете записатися у салон або пофарбувати волосся вдома, переконавшись, що це абсолютно безпечно для вас і вашої дитини.

EmptyView