Чи можна вагітним їсти морозиво Чи можна вагітним їсти морозиво
Вагітність і пологи

Чи можна вагітним їсти морозиво

Чи можна їсти морозиво під час вагітності? Чому кортить морозива під час вагітності? Чи є взагалі шкідливим морозиво під час вагітності? Ці та інші запитання вагітні жінки з регулярною постійністю ставлять своєму лікарю. І слід сказати, що відповіді на ці запитання є дуже різними. Хтось каже, що морозиво вагітним можна і треба їсти, а хтось, навпаки, забороняє. У цій статті ми намагатимемося з'ясувати, чому такий доволі нейтральний продукт, як морозиво, спричинив такі запеклі дискусії.

Морозиво — це неймовірно смачний продукт, який обожнюють не лише діти, а й дорослі. Звичайно, в літній період продажі морозива зростають просто в геометричній прогресії. Проте варто зазначити, що і взимку цей продукт має доволі стабільний попит. Що ж такого в морозиві?

Що таке морозиво?

Морозиво — це заморожена солодка маса з молочних продуктів із різноманітними добавками. Тобто, по суті, це щось дуже холодне, солодке, часто з шоколадом або горіхами. Морозиво — це солодощі. Холодна цукерка.

Чому вагітним кортить морозива?

Вагітна жінка часто користає зі свого стану і починає поводитися як дитина: вередує, вимагає до себе особливої уваги, і, звичайно, в її раціоні іноді з'являються продукти, цілком не властиві їй у звичайному житті. Наприклад, морозиво. Доволі часто буває так, що ну от кортить морозива під час вагітності. І нічого вдіяти з собою жінка не може. Ось тут і з'являється питання: а чи можна їсти морозиво під час вагітності? Однозначної відповіді на це питання немає, і кожна людина вирішує для себе сама.

Морозиво під час вагітності: користь

Попри те що морозиво — це десерт, тобто це солодощі та це калорійно, — цей смаколик водночас є корисним.

  1. Найбільша користь морозива — це той факт, що його завжди їдять із задоволенням, тобто морозиво провокує наш мозок виділяти гормон щастя й радості — серотонін. Цей самий гормон, до речі, відповідає і за центр задоволення в нашому мозку.

  2. А ще морозиво допомагає зняти стрес, і знову ж завдяки виділенню серотоніну.

  3. Позитивні емоції такі важливі під час вагітності, а морозиво — це одне з тих ласощів, які дарують ці позитивні емоції вагітній жінці у величезних кількостях.

  4. Ну і, звичайно, варто зазначити той факт, що морозиво роблять із молока та молоковмісних продуктів — вершків, масла, — тож морозиво, хай і не у великій кількості, але все-таки містить у собі кальцій, який дуже потрібен майбутнім мамам.

З усього вищесказаного робимо висновок, що морозиво під час вагітності — можна. Та чи справді морозиво є корисним для вагітних? Чи можна вагітним їсти морозиво? Якщо все так чудово, потрібно та корисно, то чому ж тоді дуже багато лікарів вважають, що вагітним не можна морозива?

Морозиво під час вагітності: шкода

Отже, чи шкодить морозиво вагітним?

  1. Насамперед варто сказати кілька слів про склад. Сьогодні дуже часто виходить так, що виробники з метою економії та здешевлення виробництва намагаються виготовляти морозиво з не дуже якісних продуктів. Наприклад, замість нормального молока виробник використовує сухе молоко, замість справжніх вершків — додає «хімію». Тож у такій ситуації питання про користь цього продукту набуває особливого значення.

  2. Ще один важливий момент полягає в тому, що для посилення смаку, поліпшення кольору, надання морозиву кращої консистенції виробники часто додають різноманітні хімічні барвники, згущувачі, стабілізатори та інші хімічні складові, яких не повинно бути в якісних продуктах.

  3. Морозиво має винятково високу калорійність. Звичайно, якщо не знати міри та їсти лише морозиво, то зайві кілограми вам забезпечені.

  4. Добавки у вигляді шоколаду, меду, горіхів можуть спричинити алергічну реакцію.

  5. Морозиво — це доволі підступний продукт, який може спровокувати у вас ангіну чи будь-яку іншу хворобу рото- і носоглотки.

Чи можна їсти морозиво під час вагітності?

Кожен відповідає на це запитання сам. Звичайно, ідеальний варіант — це морозиво, приготоване самотужки в домашніх умовах. Чи можна вагітним морозиво пломбір? Однозначно можна. Це буде найкращим вибором, якщо вам усе-таки кортить купованого морозива.

EmptyView