Декорування дитячої кімнати Декорування дитячої кімнати
Вагітність і пологи

Декорування дитячої кімнати

Хоча дитяча — це все ж таки кімната малюка, але оформляючи її так, як вам подобається, ви можете отримати величезне задоволення, і ви будете здивовані, наскільки позитивно це вплине на ваше самопочуття. Створіть простір, який буде не тільки безпечним і підходитиме для вашої дитини, а й також буде зручним і подобатиметься вам та вашому партнеру.

З чого почати

Перш ніж поспішати та почати перебирати усіма можливими варіантами (а їх є безліч), почніть проводити трохи часу у кімнаті, яку ви плануєте перетворити на дитячу.

Подумайте, як ви бачите загальне планування дитячої кімнати, зокрема, куди поставити більші предмети меблів, і починайте облаштовувати дитячу кімнату.

Якщо ви надаєте перевагу меблям нейтральних кольорів, то можете додати акцентів в кімнату за допомогою цікавих аксесуарів. Подумайте про яскраві кольорові набори дитячої постільної білизни або навіть про яскраву стіну. Серед інших предметів, які можна використовувати для створення акцентів, можуть бути картини, плакати чи наклейки, іграшки або килимки для підлоги. Вони можуть бути тематичним доповненням до решти декору дитячої кімнати.

В декоруванні дитячої кімнати немає ніяких обмежень, тому дотримання обраної тематики допоможе вам поєднати різні предмети дитячої та об'єднати їх в єдине ціле, щоб надати кімнаті завершеного вигляду.

Створіть правильну атмосферу

Використання яскравих кольорів може додати кімнаті енергії та азарту. Добре подумайте, до чого б ви хотіли привернути увагу в оформленні дитячої кімнати і яка колірна гамма відповідає атмосфері, яку ви плануєте створити.

Загалом пасуватиме будь-яка кольорова гамма, якщо кольори добре поєднуються. Темні тони слід використовувати обережно, оскільки зазвичай надмірне використання таких відтінків може зробити наявний простір меншим.

Використайте різні варіанти освітлення для дитячої кімнати та регулюйте рівень освітлення відповідно до власних потреб і потреб вашої дитини протягом дня. Також можна поєднати м'яке світло для створення заспокійливої атмосфери для нічного годування або нічної зміни підгузок (де ви хочете покласти дитину в сонному стані) та забезпечити достатнє освітлення кімнати для того, щоб обійти дитячу кімнату і не розбудити дитину.

Мінімізуйте безлад

Окрім створення безпечного середовища шляхом усунення перешкод, таких як вільні кабелі та сумки посеред кімнати, мінімізація безладу може творити дива, підкреслюючи ключові елементи дитячої кімнати та акцентуючи увагу на решті декору.

EmptyView