Як вибрати першу коляску для малюка Як вибрати першу коляску для малюка
Новонароджений

Як вибрати першу коляску для малюка

Які бувають перші коляски

Класичні коляски-люльки – найпопулярніший варіант коляски для новонародженого. Зазвичай люльки в них знімаються.

Коляски-трансформери 2 в 1. Багато хто вважає такий варіант вигіднішим, оскільки після 6-8 місяців використання коляску-люльку можна трансформувати в прогулянковий варіант і возити в ній дитинку, яка підросла.

Коляски 3 в 1. У комплекті йдуть якісь додаткові пристосування. Частіше такі коляски складаються з: люльки, люльки-автокрісла і сидячого прогулянкового блоку. Буває, додають знімний пластмасовий бампер, який кріпиться як підніжка до коляски-люльки. На таку платформу зручно ставити старшу дитину.

На що звернути увагу при покупці коляски

Враховуйте вагу коляски, адже вам доведеться щодня з нею маневрувати на вулицях. Деякі виробники спершу пишуть вагу люльки, вона теж має значення, якщо плануєте використовувати люльку як переноску або колиску. В кінці характеристики вказують вагу всієї коляски: близько 10 кг – легкі, ближче до 20 кг, як говорять деякі мамусі, справжні танки.

Краще, коли люлька досить простора, особливо для зими, коли малюк буде в теплому костюмі.

Зверніть увагу на ширину коліс (ширину шасі). Коляска повинна вільно проїздити у ваш ліфт і спускатися точно по пандусу. Не у всіх будинках зручно виїжджати і заїжджати на триколісних колясках.

Якщо плануєте складати коляску в багажник авто, тоді матимуть значення розміри шасі в складеному вигляді, та наскільки просто коляска складається і розкладається.

Яких лише коліс не буває в сучасних дитячих візках, на практиці надувні колеса інколи проколюються, так що розгляньте варіанти, як плануєте їх ремонтувати або замінювати. Маленькі подвійні колеса зовсім не розраховані на наші пандуси і дороги.

Краще, коли козирок у колясці широкий, щоб рятував від вітру, яскравого сонця та морозу. На випадок негоди згодиться і дощовик.

Врахуйте, що лише в деяких трансформерах передбачений варіант установки люльки і прогулянкового блоку лицем до мами. Подумайте, чи важлива для вас ця функція.

Зручно, якщо є можливість регулювати положення ручки.

Добре, коли у ваших руках коляска відчувається маневреною та стійкою, а не хисткою.

Вибирайте дизайн і колір на свій особистий розсуд, коляска повинна «тішити око».

Не купуйте коляску наосліп в інтернеті, відвідайте дитячий магазин і протестуйте цікаві моделі особисто.

Вікторія Дідок

EmptyView