Основи догляду за шкірою Основи догляду за шкірою
Новонароджений

Основи догляду за шкірою

Шкіра немовляти може легко пошкодитися сухістю і впливом сонця та вітру. Побудова процедури догляду за шкірою допоможе постійно захищати шкіру Вашої дитини.

Захист від сухості шкіри та екземи

Багато немовлят, а також дорослих у цьому питанні страждають від сухості шкіри та екземи. У багатьох випадках прості зміни в харчуванні, купанні і виборі продукту для догляду за шкірою можуть допомогти в його вирішенні:

  • М’який природний засіб для миття тіла, купання у більш прохолодній воді та щоденне зволоження після прийняття ванни можуть допомогти зменшити сухість

  • Також може допомогти натуральна органічна дієта, що включає деякі корисні маслаЗахист від подразнення шкіри у паху

Подразнення шкіри в паху є розповсюдженим явищем. Воно часто викликане чутливістю шкіри дитини, яка вступає в контакт з усіма цими неприємними речами, які зазвичай з’являються у підгузку. Хоча матеріал, який використовується в підгузках, допомагає запобігти протіканню, на жаль, він також пропускає повітря. Це може призвести до того, що шкіра Вашої дитини болить і подразнюється на місці носіння підгузка.

Даючи Вашій дитині побути деякий час без підгузка і забезпечивши чистоту та сухість цього місця, можна уникнути червоних плям і висипу. Для отримання додаткової інформації та підказок відвідайте розділ «Піклування про дитину».

Захист від сонця

Захист делікатної шкіри малюка від суворих променів сонця є найважливішим кроком догляду за дитиною, який Ви можете виконати. Йдучи гуляти з немовлям, пам'ятайте:

  • Тримайтесь в тіні і переконайтесь, що дитина надійно захищена одягом та капелюшком з широкими полями

  • Використовуйте сонцезахисний крем, призначений для дітей, для частин тіла, що не прикриті одягом, наприклад, руки та обличчя

  • Уникайте перебування на сонці з 10:00 до 16:00. Дотримуйтесь місцевих рекомендацій щодо захисту від сонця

EmptyView