Спорт при грудному вигодовуванні Спорт при грудному вигодовуванні
Новонароджений

Спорт при грудному вигодовуванні

Коли починати займатися спортом?

Поспішати з додатковим фізичним навантаженням після пологів не потрібно, тому що в організмі відбувається серйозна робота по відновленню всіх систем і налагодженню лактації. Тим більше, що носіння дитини на руках може замінити одразу кілька вправ. Перші два місяці лікарі не рекомендують приступати до занять, щоб ваше тіло відпочило. Занадто велика активність в цей час може викликати проблеми зі здоров'ям і виробленням молока. Кращий термін для повернення в спортзал настає, коли дитині виповнюється шість місяців. В цей час вже можна залишити її на кілька годин з татом або нянею, а тіло мами готове до нових навантажень.

Яким спортом можна займатися?

Через два місяці після пологів можна починати робити фізкультуру, уникаючи навантаження на верхній плечовий пояс. Якщо у вас був кесарів розтин, з вправами на прес краще почекати ще місяць, щоб внутрішні шви як слід загоїлися. А ось через півроку можна піти в зал або на фітнес.

Добре підходить і басейн, але тільки у тому випадку, якщо у вас немає проблем з підтіканням молока. Але будьте уважні – всі вправи, які навантажують область грудей, потрібно робити обережно або взагалі не використовувати їх, так як вони можуть викликати стиснення молочних залоз або їх травми.

Правила

Обов'язково пийте воду під час занять, так як годування вимагає додаткової рідини, так само, як і фізичне навантаження. Ви повинні бути уважні в цьому питанні, щоб уникнути зневоднення. Вибирайте такі вправи, де ваші груди будуть в безпеці від випадкових ударів чи стиснення. Слідкуйте за температурою повітря в спортзалі, щоб не застудити молочні залози. Обов'язково використовуйте спеціальні бюстгальтери з широкими лямками або спортивні топи – для хорошої підтримки грудей і профілактики її провисання.

Наталя Блок

EmptyView