Перші кроки Перші кроки
До року

Перші кроки

З дев'яти до одинадцяти місяців немовлята починають готуватися до своїх перших кроків. Вони роблять по одному кроку за раз, щоб виробити фізичний контроль і рівновагу, необхідні для ходьби. Так вони розвивають м'язи та моторику, які готують їх до перших захоплюючих кроків.

Стимулювання перших кроків дитини

1. Підйоми і спуски сходами

Коли немовлята можуть сидіти і не хитатися, повзати на чотирьох кінцівках, значить незабаром вони відкриють для себе сходи. Ви побачите, що дитина може вовтузитися на них годинами. Повзти наверх не так вже і важко. Складніше спускатися вниз. З невеликою допомогою з вашого боку, вони, зрештою, з цим впораються. Але пам'ятайте, що навіть після того, як дитина опанує сходи, ви не повинні залишати її біля них без нагляду. Коли ви не можете пильнувати дитину самостійно, завжди встановлюйте захисні ворота!

2. Дитина встає

Незабаром ваша дитина буде підтягуватися до поручнів ліжечка, ніжок стільця або чогось іншого, що допоможе піднятися в стояче положення. Коли вже вона встане, то може захотіти стояти постійно, навіть коли її одягають або переодягають. Вона навчиться знаходити способи пересуватися самостійно... один маленький крок для дитини покладає початок впевненій ходьбі.

3. Покладись на мене

Багато немовлят мають бажання ходити, хоча вони не можуть самостійно утримувати рівновагу. Ви можете побачити, як ваша дитина робить кроки вбік, тримаючись за поруччя або край столу. Багато немовлят також люблять тренуватися робити кроки, тримаючись за ваші вказівні пальці.

4. Окрім ходьби: моторика

На цьому етапі прогресують не лише такі «моторні рухи», як ходьба. Протягом наступних кількох місяців ви побачите, як моторика вашої дитини, як, наприклад, координація очей та рук, значно покращиться. Ваша дитина незабаром підбиратиме великі шматочки їжі великим і вказівним пальцями, а не всією рукою, як раніше.

Немовлятам подобається класти предмети в контейнери, такі як порожні банки для кави, а потім викидати їх. Перетворіть ці заняття у веселу гру для дитини, щоб заохотити ці нові навички.

EmptyView