Домашні тварини для дітей Домашні тварини для дітей
Від року до трьох

Домашні тварини для дітей

Користь домашніх тварин для дітей

Домашні тварини та діти можуть розділяти чудові відносини - є щось незвичайне в зв'язку, який складається між дитиною і його улюбленим товаришем по іграм. Крім спілкування, є багато інших переваг для дітей, що живуть разом з домашнім улюбленцем.

Домашні тварини вчать відповідальності

Діти вчаться відповідальності, допомагаючи доглядати за домашнім улюбленцем. Вони дізнаються про потреби живої істоти, таких як їжа, вода та фізичні вправи.

Риби - відмінне рішення як для першого домашнього улюбленця, тому що дітям легко передати активну роль в їх годуванні. Домашні тварини, яким потрібно більше уваги, наприклад, кішка або собака, можуть надати батькам і дитині ідеальну можливість проводити час разом, займаючись такими видами діяльності, як вигул собаки або приготування їжі.

Домашні тварини - друзі дітей

Діти звертаються до домашніх тварин, коли їм потрібен друг, напарник або захисник. Фактично, дослідження показали, що домашні тварини часто мають такий же статус в житті дітей, як батьки, бабусі і дідусі, брати і сестри, тітки і дядька, вчителі, найкращі друзі і вихователі. Дослідження показало, що собаки, зокрема, часто замінювали людей в якості «кращих друзів» дітей. Домашні тварини не засуджують дітей і не зляться на них, що може підвищити самооцінку. Діти часто довіряють своїм вихованцям свої секрети і особисті думки.

Домашні тварини сприяють розвитку дітей

Домашні тварини допомагають дітям розвивати виховні та соціальні навички. Позитивні почуття до домашніх тварин можуть підвищити самооцінку і допомогти дітям розвинути невербальне спілкування та співчуття. Дослідження дітей шкільного віку показали, що власники домашніх тварин не тільки користуються більшою популярністю серед своїх однокласників, але, здається, також більш емпатичні.

Домашні тварини викладають життєві уроки

Домашні тварини часто є першим досвідом дитини зі смертю та горем. Вони також допомагають дітям дізнатись про здоров’я та хвороби, а відвідування ветеринара підтверджують, що домашні тварини теж потребують належного медичного догляду. Домашні тварини допомагають навчити поважати інших живих істот.

Домашні тварини - це весело

Домашні тварини дарують безумовну любов, ласку і комфорт. Діти можуть брати участь в безпечних іграх зі своїми домашніми тваринами, а ті, хто бере участь в вигулі/тренуванні сімейної собаки, отримують додаткову перевагу у вигляді додаткової фізичної активності. Дітям подобається допомагати з такими завданнями, як миття собаки або чистка кішки (завжди під наглядом).

Домашні тварини спонукають дітей займатися спортом

Фізична активність дітей приносить користь соціальному, психічному і фізичному здоров'ю, і для максимального збільшення цих переваг важливо заохочувати фізичну активність і скорочувати малорухливий спосіб життя у дітей.

Домашні тварини можуть допомогти зменшити алергію і астму

Західні культури повідомляють про зростання захворюваності на астму та алергічні захворювання, причому домашні тварини часто розглядаються як причинний фактор. Однак цікавий розвиток досліджень в останні роки показує, що насправді може мати місце зворотне: присутність кішок і собак в будинку з раннього віку може фактично «акліматизувати» розвиток імунної системи таким чином, що вона стає менш чутливою до алергенів в більш пізньому віці.

EmptyView