Танці для малюків Танці для малюків
Від року до трьох

Танці для малюків

Переваги танців для немовлят

Для деяких дітей легкі, сповнені грацією рухи є цілком природними. Вони можуть бути такими ж підсвідомими, як перекидання, повзання, а потім ходьба. Для кожної другої дитини потрібно трохи більше заохочення та настанов.

Як тільки діти знаходять свою течію, виховання любові до музики, щоденна насолода ритмічними рухами та навіть відвідування занять танцями для дітей можуть бути надзвичайно цінним.  Початок танцювальної освіти в ранньому віці дитини покращує її фізичні, емоційні та соціальні навички.

Яку користь приносять танці малюкам?

Креативність і самовираження

Танці з малюками виховують у них відчуття фізичного вираження.

Участь у уроках танців для малюків може допомогти розкрити творчі здібності у маленьких дітей, оскільки багато занять несуть у собі сильний елемент уяви. Дітям пропонують показати себе в різних ситуаціях (на Місяці, на пікніку, у лісі) і відтворювати рухи та форми у відповідь на музику. Ці вправи також можуть допомогти дітям розвинути любов і прихильність до інших сфер творчої діяльності та мистецтв.

Фізична форма та розвиток

Заохочувати любов до фізичних вправ у дітей ніколи не зарано.

Коли діти танцюють зі своїми батьками чи іншими дітьми, вони відкривають весь спектр своїх рухів, розвиваючи усвідомлення тіла та налаштовуючи свій баланс, силу м'язів та координацію. Поєднання різноманітних рухів із веселощами створює позитивний зв'язок між використанням свого тіла, фізичною формою, здоров’ям та чудовим самопочуттям.

Навчання та координація

Музика активує роботу мозку, стимулюючи нейронні мережі, пов'язані з абстрактним мисленням, емпатією і навіть математикою.

Мелодії та ритмічна закономірність музики тренують мозок і допомагають розвивати пам'ять. Одночасні рухи, які залучають кожну частину тіла та розуму дитини, сприятимуть розвитку:

  • чуття дитини до мови

  • прагнення тіла рухатися

  • уваги мозку до закономірностей

  • слуху для початку комунікації

  • голосової відповіді на звуки

Перехід від танцю до гри на музичних інструментах, навіть за допомогою чогось такого простого, як постукування по каструлі, також посилить координацію рук і очей.

Соціалізація та увага до інших

За своєю природою музика є соціально захоплюючою діяльністю.

Дітям подобається як батьки співають і танцюють вдома, і коли вони приєднуються до танцю з іншими, це надзвичайно корисно для їхньої соціальної обізнаності. Коли їм стане комфортніше, їхня впевненість і комунікабельність покращаться, оскільки танці з іншими створюють емоційний зв'язок.

Зрілість та структура

Уроки танців для малюків створюють розпорядок дня та структуру навколо веселого заняття.

Кожне заняття дає можливість отримати здорову фізичну та емоційну розрядку, що допомагає розвинути емоційну зрілість. Здатність комфортно висловлювати емоції перед іншими свідчить про розумову зрілість, а навчання цього за допомогою рухів і танців забезпечує малечі безпечний простір для досліджень.

EmptyView