Ігри для розвитку дрібної моторики у дітей 2-3 років Ігри для розвитку дрібної моторики у дітей 2-3 років
Від року до трьох

Ігри для розвитку дрібної моторики у дітей 2-3 років

Маленьким дітям важко і нудно займатися математикою на рахункових паличках або вчити і виписувати букви в зошиті. Щоб уроки зацікавили малюка, вони повинні нагадувати ігри. А, як відомо, в ігри грати удвох набагато цікавіше, тому приєднуйтеся до дитини.

Ліплення з пластиліну та тіста

Колобка і змію-ковбаску зможе зробити будь-яка дитина з першого разу. Спробуйте з крихіткою позмагатися, хто більше виліпить колобків за певний час. Із практикою легко навчитися ліпити різних звірів. А якщо фантазія розіграється, тоді можна ліпити казкових тварин, вигадуючи про них історії.

Малювання та аплікація

Для малювання підійдуть: олівці, ручки, фломастери, фарби. Якщо самі не дуже вмієте малювати, тоді розфарбовуйте готові малюнки. Ні з чим незрівняне задоволення для дитини – це залишити свої сліди на ватмані, використовуючи пальчикові фарби. Якщо малюнок не удався – весело і корисно для пальчиків порвати або зім'яти папір. Малювати пальчиками можна також на муці, манці або піску.

Клеїти на картон краще заздалегідь вирізані заготовки з кольорового паперу. Коли дитя впорається із завданням, як заохочення дозвольте їй приліпити куплені наклейки.

Ігри з крупами, макаронними виробами

Корисне заняття – пересипати рис або гречку з магазинного пакету в банку. Використовувати для цього можна дитячі ручки, ложку, воронку. Приклеюючи квасолю, крупні макарони на картон, отримаєте справжній шедевр нестандартного мистецтва. Популярний виріб – намисто з макаронів.

Ігри з водою

Захопливе для дітей заняття – переливання води з однієї ємкості до іншої. Переливати воду можна за допомогою дитячого посуду, маленького глечика або навіть клізми. Попросіть малюка полити квіти з лійки, з радістю побіжить виконувати. У тазку можна влаштувати рибалку та виловлювати з води дрібні іграшки за допомогою ложки або сита. Під час купання дитини легко влаштувати й купання для різних іграшок. Ви миєте малюка, а він повторює за вами і миє улюблених звірів.

Конструктори, сортери, пазли

У продажу є всілякі готові шнуровки, рамки-вкладиші, розвиваючі доски-бізіборди. Багато з таких речей реально зробити своїми руками. Для розвитку дитячої моторики підійде навіть розстібання/застібання блискавок, кнопок, липучок на одязі. Повісьте на одяг малюка прищіпки, хай він їх всіх знайде і зніме (а потім повісить на ваш одяг). Варіант підручного сортера – це підібрати до банки кришку.

Такі, здавалося би, невигадливі ігри, сприяють не лише розвитку дрібної моторики, але й дозволяють весело провести час.

Вікторія Дідок

EmptyView