План пологів: починаємо з допологового спостереження План пологів: починаємо з допологового спостереження
Вагітність і пологи

План пологів: починаємо з допологового спостереження

Заздалегідь склавши план пологів, ви зможете спокійно та раціонально обдумати альтернативи. Виділіть час, щоб обговорити ці питання зі своїм партнером, лікарем і акушеркою.

Коли почнуться пологи, план дасть чітке уявлення про ваші очікування для вашого партнера та персоналу лікарні. Проте пам’ятайте, що це лише план, і його завжди можна скоригувати. Ваш партнер також має це розуміти, щоб вам не довелося нервувати, коли він зауважить, що епідуральна анестезія не входить до плану пологів.

Бажано дати чіткі вказівки вашому партнеру щодо можливих змін плану. Наприклад, спочатку ви можете вирішити, що обійдетеся без знеболювального, але через 8 годин переймів можете передумати. Встановіть період часу після першого прохання про знеболювальне, наприклад, 10 хвилин, перш ніж ви його дійсно отримаєте, оскільки може виявитися, що ви таки обійшлися без нього.

Лікар та акушерка мають великий досвід, тож вам слід дослухатися до їхніх порад.

Поради та підказки

  • Протягом дня не забудьте зробити паузу та підняти ноги, це може допомогти зменшити варикозне розширення вен та болі в ногах.

  • Саме зараз потрібно приділяти максимальну увагу при ходінні. Не поспішайте, приберіть всі перешкоди в домі, аби раптово не зачепитися.

  • Вставайте з ліжка дуже плавно, щоб уникнути запаморочення. Розділіть цю подію на етапи, робіть паузи, дозвольте артеріальному тиску підстроїтись до зміни положення.

EmptyView