Обираємо оптимальний розмір пелюшки Обираємо оптимальний розмір пелюшки
Новонароджений

Обираємо оптимальний розмір пелюшки

Основні плюси пелюшок

Раніше, через відсутність памперсів та інших допоміжних дитячих товарів, батьки обходилися одними пелюшками. Вони характеризуються відразу декількома перевагами:

  1. Збереження тепла. Якісні пелюшки дозволяють зберігати тепло тіла немовляти.

  2. Поліпшення якості сну малюка. Через те, що ручки та ніжки укутаного малюка щільно торкаються один до одного, дитина набагато краще спить й не будить себе випадковими рухами.

  3. Заспокоєння дитини. Оповитий малюк почуває себе максимально комфортно.

Критерії оцінки якості пелюшок

Фахівці відзначають, що хороша пелюшка для новонародженого обов'язково повинна бути виготовлена з натуральної тканини. Крім цього, бажано щоб вона відповідала таким критеріям:

  1. 1. Ефективне поглинання вологи. Для того щоб дитині було комфортно, пелюшка повинна добре поглинати вологу.

  2. 2. М'якість. При виборі обов'язково слід звернути увагу на м'якість та ніжність матеріалу виготовлення. Надмірно груба тканина може подряпати шкіру малюка.

  3. 3. Збереження температури. В ідеальному випадку пелюшка повинна підтримувати температуру тіла малюка на постійному рівні. Матеріал пелюшки не повинен перегрівати або переохолоджувати немовля.

  1. Висока міцність. Здатність до збереження форми після багаторазового прання – важлива особливість якісних пелюшок.

  2. Якісна обробка по краях. Грубі шви або рюші з неякісного матеріалу можуть натирати шкіру новонародженого та спричиняти дискомфорт.

Вибір розміру пелюшок

Вибір правильного розміру пелюшки – відповідальна процедура. Річ у тому, що малюки дуже швидко ростуть, а тому часто придбані тиждень тому пелюшки вже можуть бути замалі.

Виробники пропонують три основних види розмірів пелюшок для малюків:

  1. Стандартний. Звичайний розмір пелюшки становить 120 на 80 сантиметрів. Такого розміру вистачить зовсім ненадовго, оскільки малюк росте дуже швидко.

  2. Збільшений. Оптимальний варіант пелюшки – 100 на 120 сантиметрів. Вона відмінно підійде як для новонароджених малюків, так і для дітей старшого віку.

  3. Великий. Любителі вільного сповивання зазвичай вибирають великі пелюшки. Подібний розмір також підійде для крупних дітей.

Різновиди пелюшок

В більшості магазинів батьки мають можливість купити пелюшки наступних видів:

  • ситцеві;

  • байкові чи фланелеві;

  • трикотажні;

  • одноразові;

  • непромокаючі

Ситцеві

Оптимальний вид пелюшки на теплу пору року. Навесні та восени використовуються разом з утепленням з фланелі або іншого теплоізоляційного матеріалу.

Байкові

Фланелеві або байкові пелюшки дуже приємні на дотик. Речі з таких матеріалів відмінно вбирають вологу та підтримують комфортну температуру. При необхідності батьки можуть використовувати фланелеву пелюшку як рушник або простирадло.

Трикотажні

Один з найбільш популярних різновидів пелюшок для новонароджених. Практичність, комфортність у використанні та хороша пластичність – головні відмінні риси трикотажних пелюшок. Для зовсім маленьких крихіток рекомендується використання бавовняної пелюшки, а для дітей старшого віку можна вибирати більш грубі різновиди тканини.

Одноразові пелюшки

Такі пелюшки досить популярні серед зайнятих батьків. Їх використовують в тандемі з фланелевими та трикотажними виробами. Також використовуються під час подорожей, відвідувань педіатра, для підстилки ліжка та виконання гігієнічних процедур.

Непромокаючі

Використовуються батьками для захисту від протікання при транспортуванні малюка до педіатра або на час прогулянки. Як правило, подібні пелюшки складаються з двох матеріалів: м'яка тканинна всередині та непромокаюча клейонка зовні. Подібна комбінація забезпечує високі вологозахисні властивості та дозволяє підтримувати комфорт дитини навіть після того, як малюк незаплановано сходив в туалет.

Таким чином, у молодих батьків обов'язково має бути кілька різновидів пелюшок. Їх розмір та матеріал необхідно підбирати відповідно до потреб малюка.

EmptyView