Ваш довідник з піклування про дитину Ваш довідник з піклування про дитину
До року

Ваш довідник з піклування про дитину

Грудне вигодовування

І Ви, і Ваша дитина отримують переваги від грудного вигодовування, і годування може бути дуже приємним для Вас та малюка часом, проведеним разом. Грудне молоко має всі необхідні кількості вуглеводів, білків, жирів та вітамінів для росту та розвитку Вашої дитини. Ваше грудне молоко також містить антитіла, які допомагають уразливій імунній системі Вашого малюка протистояти хворобам та інфекціям, таким як пневмонія та діарея.

Рекомендується, щоб жінки, що не мають проблем зі здоров'ям, годували своїх дітей груддю щонайменше протягом перших 6 місяців після народження. Почніть грудне вигодовування Вашої дитини якомога швидше, оскільки одразу після народження виробляється живильна речовина під назвою «молозиво», і вона є неймовірно корисною для Вашої дитини.

Не всі мами хочуть годувати груддю, і багатьом це важко, тому ми зробили все можливе, щоб пояснити, чому так важливо спробувати грудне вигодовування і як це робити. Це може бути складніше, ніж Ви думаєте. Також є велика кількість підказок та методик від компанії Huggies для успішного годування Вашої дитини.

Навіщо годувати груддю?

Деякі матері вирішують не годувати груддю, а замість цього використовувати штучне вигодовування, тому що стурбовані тим, що грудне вигодовування може зробити з їх грудьми. Інші жінки намагаються годувати груддю і, переконавшись в тому, що це дуже важко, обирають штучне вигодовування. Якщо у Вас немає серйозних проблем зі здоров'ям (наприклад, ВІЛ чи гепатит), Ви повинні спробувати годувати груддю, тому що це дуже добре для Вашої дитини. Як вже згадувалося вище, грудне молоко містить антитіла для зміцнення тендітної імунної системи Вашої дитини.

Грудне молоко дуже легко перетравлюється шлунком малюка, що зменшує відригування та блювання, що завжди є бонусом. Більше того, груди (як Ви знаєте) є дуже «портативними», їх не треба готувати, розігрівати, мити (ну, окрім прийняття душу) або стерилізувати – це факт, який Ви оціните, коли малюк буде голодний під час вечірки, поїздки по магазинах або посеред ночі.

Грудне вигодовування також корисне для мам. Грудне вигодовування викликає вивільнення певних гормонів, які допомагають зблизитися з дитиною. Ці гормони розслаблюють Вас і змушують Вас почувати себе «особливо мамою» по відношенню до Вашої дитини. Існує також фізична близькість грудного вигодовування, що додатково сприяє процесу зближення.

Деякі дослідження показують, що грудне вигодовування може допомогти Вам втратити зайву вагу, яку Ви могли набрати під час вагітності. З причин, які є не зовсім зрозумілими, грудне вигодовування може зменшити ймовірність розвитку раку молочної залози та яєчників. Встановлено, що грудне вигодовування знижує частоту остеопорозу у годуючих мам.

Як годувати груддю

Грудне вигодовування повинно бути однією з найбільш природних речей, яку може зробити молода мама – але чи це насправді так? Молоді мами робили це протягом мільйонів років, але це не означає, що це завжди легко, особливо якщо це Ваша перша дитина. Довідник Huggies з грудного вигодовування допоможе Вам робити це правильно.

Перше, що Вам потрібно зробити, це прийняти правильне положення, переконайтеся, що Ви сидите в зручному кріслі або на дивані з піднятими ногами. Покладіть подушку за спину та на коліна, щоб Вам було зручно тримати дитину. Важливо, щоб Ви почувались розслаблено та комфортно. Дитина повинна лежати боком, обличчям до Вас, голова повинна бути на рівні Вашого соска. Використовуйте свої пальці для підтримки грудей, коли пропонуєте сосок дитині. Переконайтеся, що Ваші пальці не заважають дитині дотягнутися до соска.

Якщо дитина відвертає голову від соска, обережно поверніть її голову до себе. Це призведе до того, що дитина зіткнеться з Вашим соском. Щоб дитина відкрила рота, обережно піднесіть її до соска, а потім відведіть. Коли рот Вашої дитини буде відкритий широко, обережно піднесіть її до соска (спочатку підборіддя). Ви повинні переконатися, що нижня губа і язик дитини першими торкнуться грудей. Як тільки дитина взяла сосок до рота, міцно тримайте її біля грудей. Щоб правильно смоктати, Ваша дитина повинна стискати ротом область за соском. Коли дитина закінчить годуватися першою груддю, покладіть палець до її рота, щоб звільнити сосок, і запропонуйте другу грудь.

Намагайтеся годувати грудьми протягом 10-15 хвилин для кожної груді від 8 до 12 разів на добу.

Поради щодо годування груддю

Намагайтеся запропонувати своїй дитині груди одразу, як тільки зможете, після народження, навіть у родильній палаті, якщо це можливо.

Обмежте кількість відвідувачів після народження, щоб мати достатньо часу для єднання з дитиною та годування.

Годуйте груддю, доки це необхідно. Деяким новонародженим може знадобитися для годування до 45 хвилин.

Намагайтеся не обмежувати час або частоту годування груддю.

Не намагайтеся годувати груддю дитину, що плаче. Спочатку заспокойте дитину, а потім починайте годування.

Якщо у Вас болять соски, або на них з’явилися тріщини, спробуйте заспокійливу мазь або бальзам. Переконайтеся, що засіб не є токсичним і підходить для мам, що годують груддю. Деякі мами помічають, що їх власне грудне молоко заспокоює біль у сосках.

Задовго до початку годування грудьми Ви повинні кинути палити, оскільки куріння може вплинути на смак молока.

Намагайтеся не носити бюстгальтер з кісточками під час годування груддю, оскільки це може спричинити зараження.

Грудне вигодовування є життєво важливим для здоров'я Вашої дитини. Це також дуже важлива частина процесу зближення матері з дитиною. Якщо у Вас виникли труднощі з грудним вигодовуванням, існує безліч груп підтримки грудного вигодовування та медсестер, які можуть працювати з Вами для вирішення Ваших проблем з грудним вигодовуванням, щоб Ви могли насолоджуватися цією чудовою стороною материнства.

Дитячий сон

Сон Вашої дитини – це час для сну

Ця програма – покроковий посібник, що допомагає Вашій дитині спати всю ніч і кожну ніч. Вона пропонує інструкції з керованими заспокійливими методами, які є найбільш випробуваними та перевіреними способами змусити немовлят, що погано сплять, спати всю ніч. Програма розроблена Рондою Абрахамс та Маре Віотто.

Маре і Натан Віотто

Я завжди вставала до Натана принаймні один раз вночі, але коли йому виповнилося вісім місяців, все стало дуже погано. Я вставала до нього від 2 до 6 разів на ніч, і як тільки я брала його на руки і колихала, він знову засинав за кілька хвилин.

Це тривало кілька місяців, і вже дійшло до того, що я спала з ним на софі, просто щоб поспати 3 або 4 години.

Я зв'язалася з Рондою Абрахамс з Центру дитячого сну в одній з найбільших державних лікарень Мельбурна. Ронді вдалося змусити Натана спати кожну ніч всього за одну годину, я була настільки натхненна програмою сну Ронди, що хотіла розповісти про неї матерям у всьому світі. З тих пір Ронда продовжує власну приватну практику у Центрі дитячого сну Sandman.

Ронда Абрахамс, Центр дитячого сну Sandman

Ронда – медсестра з догляду за дітьми молодшого віку, дипломована медсестра, мати трьох дітей та двічі бабуся. За 20 років роботи Ронда також виграла невелику бізнес-премію за створення методик дитячого сну та центру догляду в одній з найбільших державних лікарень Мельбурна.

Сон та догляд

Позбавлення сну може мати руйнівний вплив на всіх членів сім'ї. 1 з 3 дітей буде мати справжні проблеми зі сном, перш ніж досягне шкільного віку, тому ми можемо зрозуміти, скільки сімей страждають від цієї проблеми.

Батьківство – це справді довга подорож. Так само, як наш новий пучок радості плете свої чари в наших серцях, позбавлення сну може впливати на наше тіло і розум. Часом ми повинні запитати себе, чи найкраща робота у світі не є найважчою роботою, якою ми колись займалися.

З різними вказівками та порадами, які лунають звідусіль, деякі з яких є корисними, а деякі не дуже, це не дивно, що ми час від часу губимося.

Наведені нижче рекомендації та поради ґрунтуються на здоровому глузді та практикуються досвідченим експертом з дитячого сну Рондою Абрахамс.

Маючи більш ніж 20-річний досвід, Ронда щорічно приймає до центру сотню дітей, а методи, які вона використовує, рекомендовані медичними сестрами з догляду за дітьми молодшого віку по всій Австралії.

Навчання Вашої дитини самостійно спати – це ключ до хорошого сну. «Навіть малі діти повинні навчитися самостійно лягати спати», - каже Ронда.

EmptyView