Що використовувати під підгузник Що використовувати під підгузник
До року

Що використовувати під підгузник

Види косметики для дітей

Щоб зняти подразнення, багато батьків використовують спеціальні креми під підгузки. В них є складові, які підсушують і загоюють. Потрібно уважно читати склад таких засобів, адже для обробки пахових складочок не можна використовувати просто зволожуючі креми.

Тальк або дитяча присипка так само покликані захистити сіднички малюка від почервоніння. Їх можна використовувати, як профілактичний засіб. Але посипати тальком можна тільки суху і чисту шкіру. В іншому випадку він збереться в грудочки, які натруть. Дитяча олійка служить для зволоження малюка. Нею малюка змащують зазвичай після купання – для того, щоб не дати шкірі пересихати. Так само її використовують для масажу. Під підгузок олійка зазвичай не наноситься. Але існують спеціальні засоби для загоєння ранок. Ними можна змащувати ті місця, де з’явилися проблеми. Крім того, існують спеціальні лосьйони і гелі для того, щоб зберегти дитячу шкіру здоровою.

Як правильно міняти підгузники?

Підгузники треба міняти, як тільки вони перестають бути сухими або малюк спорожнив кишечник. Для цього покладіть дитину на спинку, розстебніть липучки і акуратно, зверху вниз, складіть підгузок, намагаючись не зачепити брудною частиною статеві органи дитини. Після цього помийте малюка або протріть дитячими вологими серветками. Промокніть шкіру від вологи і дайте їй кілька хвилин провітритися.

Якщо ви вдома, то корисно буде дати дитині полежати, приймаючи повітряні ванни. Потім поверніть її на спинку, щоб покласти під попу задню частину підгузка, накрите животик передньою частиною і застебніть липучки щільно.

Що з косметики використовувати?

Залежно від стану шкіри вашого малюка, ви можете використовувати різні засоби. Якщо немає видимих почервонінь або подразнень, то після того, як ви помиєте і висушите шкіру малюка, достатньо нанести на неї звичайну присипку або дитячий крем. Але не обидва засоби разом. Якщо є висип або попрілості, потрібно змащувати їх лікувальним кремом або олійкою. Можна також користуватися спеціальним лосьйоном або гелем під підгузок.

Наталя Блок

EmptyView