Займаємося з дитиною на прогулянці Займаємося з дитиною на прогулянці
Від року до трьох

Займаємося з дитиною на прогулянці

Найбільш популярні ігри та вправи для прогулянок з дитиною

Очевидно, що, виходячи на прогулянку з малюком, батькам необхідно прихопити з собою набір для піщаного будівництва, мильні бульбашки, легкий м'яч або інший інвентар. Бажано взяти пляшку води, щоб помити руки малюка після ігор.

Коли дитині набридає ліпити пасочки або пускати бульбашки, слід переходити до інших, більш активних розваг. Найпростішими і, водночас, захоплюючими виступають такі ігри:

  1. Дослідження околиць.

  2. Малювання на асфальті.

  3. Ліплення сніговика.

  4. Сніжки.

  5. Класики.

  6. Легка розминка.

  7. Кидки предметів на влучність.

  8. Збір букетів.

  9. Пошук захованого скарбу.

Важливо! Не варто втручатися, якщо дитина грає з іншими дітьми. Малюкам, як і дорослим, важливо комунікувати між собою.

Дослідження околиць

Найпростіша гра, розрахована на прогулянку за межі дитячого майданчика. Під час заняття з батьків потрібно просто йти за дитиною та інформувати її про можливу небезпеку. Також під час прогулянки можна звертати увагу малюка на природні явища та цікаві предмети.

Важливо! Ця гра підійде як для малюків, так і для старших дітей. Згодом мамі чи татові слід більш детально розповідати про оточуючі дитину предмети.

Малювання на асфальті

Хто з дітей не любить малювати крейдою на дорозі або паличкою на пухкій землі? Подібну дитячу цікавість можна легко використовувати в освітніх цілях. Для цього батькам достатньо лише зобразити який-небудь предмет та розповісти про нього. Під час наступної прогулянки дитина, якщо вона уважно слухала маму або тата, самостійно назве та опише цей же об'єкт.

Ліплення сніговика

Найбільш очевидна гра з дитиною в зимовий період часу. Для поліпшення міцності снігової скульптури батьки можуть взяти з собою пляшку води. Субстанція спрацює як клей та дозволить надійно закріпити снігові елементи конструкції.

Важливо! Взимку на прогулянку можна взяти і набір для ліплення пасок. Дитині напевно буде цікаво виготовляти звичні скульптури не з піску, а зі снігу.

Сніжки

Якщо дитина достатньо доросла, батьки можуть пограти з нею в сніжки. Для малюків оптимально підійде гра з киданням сніжок в заздалегідь підготовлену мішень.

Класики

Звичайні класики – це відмінна навчальна гра. Щоб навчити дитину рахунку до 10 батькам досить лише накреслити таблицю з цифрами всередині та періодично просити малюка виконати найпростіші арифметичні дії.

Важливо! Взимку замість класиків можна використовувати притоптаний сніг, а замість цифр – кількість слідів.

Легка розминка

Діти не дуже люблять фізкультуру на свіжому повітрі, тому що вона здається їм нудною. Тому, щоб залучити малюка, батькам варто привнести трішки креативу. Наприклад, під час нахилів можна говорити про збір сонячних променів.

Також багатьом дітям подобається, коли їх просять робити рухи, властиві тваринам, наприклад, стрибати як зайчики або повільно ходити як черепаха.

Кидки предметів на влучність

Сніжки – це зимова розвага, але що якщо на дворі літо, а потренувати влучність все одно хочеться? В такому випадку можливо зіграти в таку гру: хтось з батьків та дитина розташовуються неподалік від неглибокої ямки та по черзі намагаються закинути предмет в поглиблення.

Важливо! Багатьом дітям також цікавим буде дворовий гольф з використанням палиці та невеликого камінчика.

Збір літніх та осінніх букетів

Прищеплення почуття прекрасного дитині можна почати зі збору найпростіших композицій з квітів та опалого листя. Під час підготовки букета не зайвим буде розповісти малюкові про тонкощі вибору рослин та визначення кольорової гами.

Зверніть увагу! Зібраний в рамках даної гри букет можна використовувати для наступної розваги.

Пошук захованого скарбу

Багатьох дітей можна без зайвого клопоту захопити пошуком захованого скарбу. Для цього під час прогулянки батькам досить просто зацікавити малюка пошуками та направляти його простими командами. Звичайно, краще заздалегідь приховати для малюка сюрприз, щоб підігріти його інтерес до пошуків захованих скарбів в майбутньому.

Таким чином, заняття на прогулянках – це головний спосіб розуміння дітьми навколишнього світу та отримання відомостей про найпростіші предмети. Крім того, регулярне перебування на свіжому повітрі сприяє поліпшенню сну та зміцненню імунітету малюка.

EmptyView