Ідеї для дитячої вечірки Ідеї для дитячої вечірки
Від року до трьох

Ідеї для дитячої вечірки

Рішення про проведення дитячого дня народження може вивести зі стану рівноваги навіть найспокійніших батьків. Багатьом батькам достатньо лише згадки про клоунів, стрибків із замків та шотландських поні, щоб одразу відкинути ідею вечірки. Але вам не потрібно бути першокласним організатором, щоб ваша дитина провела незабутній час.

Постарайтеся, щоб проведення дитячої вечірки було особливим, а не просто звичною щорічною подією. Можливо, ви приймете рішення чергувати роки, коли кожен з ваших дітей отримує вечірку на день народження, щоб все було справедливо. Якщо ви не пам'ятаєте, у якої дитини була остання вечірка, не хвилюйтеся — ваші діти вам нагадають. Якщо у вас лише одна дитина, намагайтеся стежити за цим, наприклад, влаштовуючи вечірки на непарні чи парні роки.

Але я не знаю як!

Спробуйте з самого початку уникати популярної думки про те, що день народження вашої дитини — це хизування перед іншими батьками. Так ви відразу полегшите собі життя. Нехай все буде досить простим та зрозумілим. Не варто недооцінювати здатність групи дітей будь-якого віку добре проводити час, маючи обмаль реквізиту та майже без втручання батьків.

Ідеї частувань для вечірки

Без їжі на вечірці не обійтись. На їжу очікують всі, тож її відсутність стане великим розчаруванням. І не лише для дітей. Маленьких дітей нечасто залишають на вечірках самих, тож не дивуйтеся, якщо хоча б один із батьків вирішить залишитися, щоб придивитися за дитиною.

Якщо ви не хочете, щоб натовп голодних дорослих з'їв «казкові» тістечка, подумайте про частування і для них. Завжди популярними є фуршетні страви, які легко подати і прибрати після них. Це зазвичай рулетики з ковбасками, пиріжки та картопля фрі з соусами. Спробуйте також поєднати тему вечірки з частуваннями для дорослих. Вечірки подобаються всім, незалежно від віку. Пам'ятайте, що увага буде зосереджена на дітях, тому жоден розумний батько не буде розглядати меню для дорослих занадто критично.

Багато людей розглядають вечірку своєї дитини як можливість для присутніх дорослих випити кілька легких коктейлів. У помірних кількостях це цілком нормально, але важливо пам'ятати, що це дитяча вечірка, тож потрібно відповідально ставитися до кількості спожитого алкоголю. Немає нічого приємного у видовищі, як сп'янілий батько плентається навколо гурту дітей, які розважаються.

Поради щодо частувань

Залежно від віку запрошених дітей, вам знадобиться гнучкість щодо їжі, яку ви пропонуєте. Очевидно, що те, що ви запропонуєте натовпу однорічних дітей, буде відрізнятися від меню для групи дошкільнят.

Вечірки розглядаються як час для смачненького та ласощів з більшою кількістю цукру та шкідливої їжі, ніж зазвичай. Навіть якщо зазвичай ви почуваєтесь «патрульним харчової поліції», будьте готові пом'якшити свої стандарти на цей день. Якщо ви не запропонуєте хоча б трохи святкової їжі для вечірок, то обов'язково побачите невдоволені обличчя. У випадку дітей старшого віку, легше нашкодити їхньому емоційному самопочуттю, ніж нашкодити травленню кількагодинним поїданням їжі, типової для вечірок.

Не забудьте уточнити у інших батьків, чи є у їхньої дитини алергія на харчові продукти. Більшість сімей обережно ставляться до цього і надають власну «спеціальну» їжу, безпечну для вживання їхньою дитиною. Це хороший початок для планування всього меню для вечірки. Якщо у якоїсь дитини алергія на горіхи, було б доцільно взагалі забрати їх з меню в будь-якій формі.

Примітка: Пам'ятайте, що попкорн, горіхи, маленькі тверді льодяники та деякі іграшки можуть призвести до асфіксії маленьких дітей. Дайте чітку вказівку дітям, що вони повинні їсти сидячи і не можуть бігати, коли їдять.

Якою є ідеальна кількість гостей?

Почніть планувати день народження дитини з того, наскільки великою (або маленькою) ви хочете зробити вечірку. Існує версія, що кількість гостей має відповідати віку іменинника. Наприклад, якщо дитині виповнилося 2 роки, то можна запросити двох гостей. Ще можна брати вік дитини і додавати 2, тож якщо дитині виповнилося 2 роки, то можна запросити четверо гостей.

Але якщо ви відчуваєте, що можете впоратися з більшою кількістю гостей, то не обмежуйте себе. Коли діти стають старшими, для них стає дуже важливим не відчувати себе зайвими. Іноді, задля уникнення образ, необхідно запросити увесь клас чи групу. Краще так, аніж залишити деяких дітей поза увагою. Захід можна організувати у місцевому парку або ігровій кімнаті, адже це більш реалістично, ніж вмістити велику кількість дітей вдома.

Ідеї меню на 1-й день народження

  • Меню для однорічних має бути простим. Їм не потрібна величезна кількість цукру або барвників, і вони можуть легко отримати розлад травлення навіть від невеликої кількості їжі для вечірок.

  • Казкові тістечка, желе з фруктами у стаканчиках, заварний крем, виноград, стаканчики зі свіжими фруктами, нарізана полуниця.

  • Зазвичай обирають торт з морозивом, желе та фруктами.

  • Запропонуйте воду або дуже розбавлений фруктовий сік.

Ідеї меню для малюків

  • Шоколадні крекери, казкові тістечка, міні-мафіни з фруктами, стаканчики з йогуртом і желе, нарізані овочі з різноманітними соусами.

  • Як напої можна запропонувати воду і розбавлений сік.

  • Новий торт до дня народження — це завжди весело. Розгляньте варіант кексів з різнокольоровою глазур'ю і декором.

  • Справжнім хітом стануть фруктові кебаби. Використайте кавун, диню, виноград та ананас.

Ідеї меню для школярів

  • Міні-піци, домашні булочки з ковбасою, овочі, нарізані соломкою, з різноманітними варіаціями хумусу, дзадзикі та сметани. Намиста з попкорну, шоколадні крекери, піца, шпажки з сиром, помідорами чері, кубиками шинки та шматочками ананаса.

  • Міні-бутерброди або бутерброди із колесами та начинками із курки, шинки, салату та яєць. Зробіть їх свіжими зранку перед вечіркою на білому хлібі без скоринки.

  • Не забудьте про пакунки з сюрпризами, які гості зможуть взяти з собою після завершення вечірки. Завітайте до найближчого магазину й оберіть декілька дрібничок, які не пов'язані з їжею. Ідеально підійдуть олівці, гумки, печатки, наклейки або маленькі надувні кульки.

  • Льодяники на паличці активізують дітей і піднімають настрій. Придбайте льодяники невеликого розміру та переконайтеся, що вони різних смаків та кольорів. Зараз не час читати список інгредієнтів, тож просто відкривайте коробку і роздайте їх дітлахам! Або якщо ви не шукаєте легких шляхів, можете зробити їх власноруч!

  • Залучіть усіх до приготування власної піци. Підготуйте різноманітні начинки та основи та організуйте приз для найбільш винахідливих. Просто дайте час на приготування або роздайте піци їхнім творцям безпосередньо перед тим, як усі підуть.

  • Запропонуйте солодку воду та напої лише тому, що це вечірка. Безалкогольні напої будуть дійсно зайвими, особливо, якщо на вечірці є багато ласощів. Вони швидко заповнюють животики дітей, і вся ваша приготована з любов'ю їжа залишиться.

Веселі ігри для маленьких дітей

Запорукою успіху ігор на вечірці є готовність до того, що правила будуть майже умовними. Сильне хвилювання цього дня може призвести до того, що дехто може стати втомленим та емоційним.

  • Придумайте свої власні правила, якщо це всі підніме настрій, але пам'ятайте, що кожна дитина повинна мати свою чергу. Завжди є діти з характером, який дозволяє отримувати бажане. На задньому плані завжди є одна-дві, дитини, яким потрібно лише трохи стимулу, щоб приєднатися.

  • Придбайте кульки. До речі, дешевші кульки не так сильно надуваються, і вам потрібно буде надути вдвічі більше кульок, щоб отримати той самий ефект. Зв'язані разом композиції кульок створюють більше враження, ніж поодинокі кульки. Не забудьте причепити кульки біля входу, щоб було зрозуміло, де відбувається вечірка.

  • Попросіть або позичте у свого друга насос для надувного матраца. Він значно пришвидшить і полегшить надування двох десятків кульок. Якщо вам забракне сил надувати повітряні кульки самостійно, почекайте, поки приїдуть ще дорослі. Це дозволить зменшити власне навантаження, тож залучайте гостей!

  • Такі розваги, як рухлива гра «Музичний стільчик» , «Пришпилити хвіст віслюку» та «Передати пакунок» будуть завжди доречними. Не можна очікувати, що ви зможете утримувати увагу молодших дітей так довго, як старших. Просто будьте гнучкими і не надто дотримуйтесь правил.

  • Відмінним варіантом стане пошук скарбів з льодяниками чи невеликими іграшками. Задля безпеки дітей дайте їм зрозуміти межі території, яка бере участь у грі. Попросіть деяких дорослих стратегічно стати навколо, щоб тримати дітей в межах безпечної території. Для цього чудово підійдуть шоколадні жаби або яйця, оскільки вони загорнуті у фольгу і досить яскраві, щоб їх можна було помітити.

  • Розважтеся зі своєю дитино, вигадуючи смішні завдання для дітей на вечірці. Запишіть їх на аркуші паперу і вставте в повітряну кульку, перш ніж надути, і прив'яжіть. Попросіть дітей сісти на повітряні кульки та луснути їх, а потім повідомте їм, що вони мають зробити відповідно до того, що написано у записці. Попросіть дітей робити це по черзі, щоб уникнути хаосу.

Ідеї вечірок для малюків

  • Плануйте вечірку для малюків на час до або після обіднього сну. Інакше вся вечірка дуже швидко закінчиться.

  • Попросіть гостей взяти з собою дещо символічне, щоб покласти в капсулу часу для іменинника чи іменинниці. Така річ стане чудовим пам'ятним знаком через декілька років, коли ваша дитина оцінить індивідуальні ідеї кожного гостя. Сфотографуйте гостей з їхніми дрібничками або підготуйте відео з їхніми коментарями про те, чому вони обрали саме цю річ.

  • Розпис обличчя завжди викликає захоплення і дуже подобається дітям молодшого віку. Залучіть більш творчих дорослих, щоб вони почаклували з маленькими личками.

  • Поставте стіл з різноманітними дрібничками і залучіть дітей до виготовлення масок. Широка еластична стрічка, яка допоможе зафіксувати маску на обличчі, та попередньо вирізані форми маски можуть стати основою. Пір'я, олівці з блискітками та наклейки можуть перетворити простий аркуш картону на витвір мистецтва.

  • Ідеї з переодяганням завжди цікаві для старших дітей. Піратські, королівські, морські, казкові, супергеройські, пляжні та ковбойські вечірки витримали випробування часом. Залучіть також дорослих і пориньте у всю цю атмосферу. Усім буде байдуже, наскільки безглуздо ви виглядаєте, зате ви вразите інших дорослих, які будуть захоплюватися тим, які ви близькі зі своєю дитиною.

  • Попросіть кожного гостя, щойно він прибуде, вгадати кількість льодяників у баночці. Той гість, який буде найближче до правильної відповіді, отримує приз.

  • Малюкам завжди подобаються пікніки з улюбленими м'якими іграшками. Забезпечте місце для сидіння м'яких іграшок і переконайтеся, що вони не залишаться поза увагою, коли ви перейдете до частування! Відтирання липкої глазурі з пухнастих іграшок є корисною навичкою для всіх батьків.

  • Не менш цікаво розфарбовувати футболки. Попросіть усіх батьків принести на вечірку футболку для розфарбовування. Розставте столи з фарбами та пензликами й заохочуйте кожну дитину самостійно розфарбувати свою футболку. Якщо ви виділите час для цього заняття на початку вечірки, то найбільш ймовірно вони висохнуть до її закінчення.

  • Попросіть дітей принести фотографії себе, коли вони були немовлятами. Зіграйте у гру, за умовами якої діти повинні обрати, кому належить яка фотографія.

EmptyView