Водіння автомобіля під час вагітності Водіння автомобіля під час вагітності
Вагітність і пологи

Водіння автомобіля під час вагітності

Водіння або їзда в машині під час вагітності можуть бути трохи незручними. Уявіть, що на пізньому терміні вам доведеться стикатися з випадками щільного паркування.

Коли ваше тіло змінює пропорції, це також ставить нові вимоги до комфорту сидіння. Але пасок безпеки та подушка безпеки, звичайно, так само важливі, як і завжди.

Усі пристебнуті

У випадку перебування за кермом переконайтеся, що ви правильно відрегулювали сидіння водія та кермо, щоб забезпечити повний контроль над автомобілем. Потрібно знаходитись на зручній відстані до керма та педалей, але при цьому забезпечуючи якомога більше місця між кермом і верхньою половиною тулуба.

Важливо, щоб ви завжди пристібали пасок безпеки, незалежно від того, на якому місці ви сидите. Не менш важливо, щоб пасок був пристебнутий правильно:

  • Зніміть об'ємний одяг, щоб пасок безпеки наблизився до тіла якомога ближче;

  • Розмістіть пасок на стегнах, щоб він рівно лежав під животом;

  • Переконайтеся, що пасок тулуба розміщений між грудьми та щільно натягнутий.

5 порад для безпечного водіння

1. Використовуйте свої чуття – дивіться за всіма сторонами: стежте за дорогою попереду, щоб бачити, чого можна очікувати, а також за дорогою позаду. Спробуйте спланувати зміну смуги руху на кілька автомобілів вперед, щоб у вас було достатньо часу для випередження.

2. Залишайтеся бадьорим – не сідайте за кермо, якщо втомилися. Водіння часто буває одноманітним, особливо на великі відстані або по шосе. Якщо ви відчуваєте, що втомилися, зупиніться і зробіть невелику перерву, щоб відпочити та відновити увагу.

3. Дійте відповідно до ситуації на дорозі – якщо дорожні умови небезпечні, відповідно необхідно зменшити швидкість. Мокрі погодні умови іноді можуть додати до вашого гальмівного шляху приблизно 100 метрів на 100 км/год.

4. Користуйтесь телефоном лише коли це безпечно – першочерговим обов'язком водія є безпечне управління транспортним засобом. Найголовніше, що ви можете зробити, щоб запобігти аварії, це не відволікатися. Завжди уважно стежте за дорогою. Зачекайте, поки буде безпечно здійснювати та приймати телефонні дзвінки, і завжди використовуйте Bluetooth або гарнітуру, що звільняє руки. Інакше потрібно знайти безпечне місце, зупинитися і передзвонити.

5. Залишіть час для реагування – використовуйте правило трьох секунд, щоб переконатися, що ви залишили достатньо місця між собою та автомобілем попереду. Простежте, як машина попереду проїжджає певну точку дороги, а потім відрахуйте три секунди – якщо ви дорахуєте до трьох, значить ви їдете занадто близько.

Часті запитання

З: Чи може пасок безпеки зашкодити ненародженій дитині?

В: Дослідження показують, що найкращим захистом для вагітних жінок та їх ненароджених дітей є правильне пристібання паска безпеки. Це значно зменшує ризик травмування плоду. Тому вагітним обов'язково слід постійно користуватися паском безпеки.

З: Як слід одягати пасок безпеки під час вагітності?

В: Верх діагональної частини паска повинен щільно прилягати до передньої частини плеча, проходячи між грудьми, а потім вниз з боку живота. Нижня частина повинна бути рівно притиснута до стегон і якомога нижче живота і в жодному разі не вище. Пасок повинен прилягати якомога щільніше до тіла. Стежте, щоб пасок не перекручувався.

EmptyView